KNNV-afdeling Zwolle organiseert in samenwerking met In Het Wilde Weg een inspirerende tweedaagse cursus rondom het thema Eetbare wilde planten,
Tim Horneman en Leah Groeneweg van In Het Wilde Weg wijden jou in tot de wondere wereld van het wild plukken.
Deze cursus bestaat uit twee delen.
1. Tijdens een theorieles leer je welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en gebruiken. Naast een lezing met PowerPoint presentatie gaan we door middel van gerichte lesvormen als een plantenquiz en het proeven van eetbare wilde planten jouw kennis vergroten. De PowerPoint presentatie en de recepten krijg je nadien via de mail opgestuurd.
2. Tijdens een praktijkles gaan we naar buiten om op zoek te gaan naar eetbare wilde planten. Daarna is er een workshop vuur maken met berkenbast en steken wij ons kampvuur aan. Op dit kampvuur gaan wij een heerlijke, biologische en vegetarischewildplukmaaltijd koken.
We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd rondom het kampvuur.
Theorieles. Woensdag 29 maart 19.15 uur – 21.45 uur
Praktijkles: Vrijdag 31 maart 15.00 uur – 20.00 uur
Locatie: De Nooterhof
Er is plek voor voor maximaal 20 deelnemers. De cursus start met minimaal 8 deelnemers.
Kosten: € 135,– per deelnemer.
Dit is inclusief de kosten voor de twee docenten en alle extra’s zoals de maaltijd, de recepten, leren hoe je een vuur maakt en kookt op een buitenvuur. Plus de powerpoint met de theoretische informatie.
Aanmelden voor de cursus via deze link!