Mollentelling, elke soort telt mee!

Zoals je hebt kunnen lezen in de nieuwsbrief van december is het jaarthema van de Nooterhof Elke soort telt mee. Als gebruikers van de Nooterhof hebben we ons als doel voor 2023 gesteld om in de gemeente Zwolle minimaal 4000 soorten te tellen. Half januari zijn er al meer dan 500 geteld!

Een soort die nauwelijks “gezien” wordt, laat staan geteld, is de mol.

Daar willen we in het kader van dit themajaar wat aan doen:

Foto: Jaap van Driezum

Waar leeft de mol? Die vraag staat centraal bij de landelijke Mollentelling. Ook in 2023 organiseren de Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Waarneming.nl, Jaarrond Tuintelling de Mollentelling. Iedereen kan meedoen in het weekend van 11 en 12 februari. Als je meedoet aan de telling help je niet alleen met de monitoring, maar leer je de mol ook nog eens beter kennen. Hoe meer we weten over de mol, hoe beter we met de mol leren samenleven.

Het plan is om op zondag 12 februari om 14.00 uur vanaf een paar buurtboerderijen in Zwolle een fietstocht van ongeveer een uur te organiseren en mollen te tellen.

Wil je daar aan meewerken, neem dan contact op vòòr 28 januari met Jaap van Driezum, j.vandriezum@gmail.com of stuur een app naar 0655304077. 

Je ontvangt dan meer info.