Insectencursus 2023

In 2016 en 2018 heeft onze werkgroep IVWG (Insecten- en VlinderWerkGroep) een Insectencursus gegeven met verschillende specialisten. Daar was veel belangstelling voor, waarschijnlijk deels door de berichten in de pers over de achteruitgang van de insecten en het belang daarvan in ons ecosysteem. 

Veel van die deelnemers zijn nog steeds actief en nemen regelmatig deel aan onze Insectenstudieavonden en Werkgroepexcursies!

Tijdens de afgelopen jaren heeft Corona ook ons parten gespeeld, maar het komende (voor)jaar kunnen we weer los! 

Met een deskundig docententeam komen er verschillende onderwerpen aan bod:

De bouw van elk insect, indeling van de insectenwereld, vangmethoden, sporen, dagvlinders, nachtvlinders, libellen, relatie mens en insect, sprinkhanen.

Ook de data zijn al bekend en vastgelegd: Donderdagavond 11 mei, 1 en 15 juni, 7 september. Steeds een theorieles binnen in de Nooterhof met aansluitend op zaterdagmiddag een buitenles/excursie in verschillende gebiedjes.

Met één uitzondering: Nacht(+dag)vlinders op vrijdag 7 julimet aansluitend in het donker verschillende methoden om in de praktijk Nachtvlinders te lokken en te determineren en zaterdagmiddag 8 juli een Dagvlinderexcursie.

Binnenkort komt de uitnodiging met het volledige programmaonline en wordt deze rondgemaild.

Wil je er zeker van zijn dat je die niet mist en/of ben je geïnteresseerd in het definitieve programma?

Met een mailtje aan alfredbur@hetnet.nl houd ik je op de hoogte.

Alfred van der Burgh